Børnepsykologisk Rådgivning
v/ Søren Friis Smith
Autoriseret psykolog med Dansk Psykolog Forenings specialistanerkendelse


Forside Hvem? hvad? hvor? Artikler Interviews Speciale
foredrag Temaer Din vurdering Skoleelever Links


Kildebakkegårds Allé 168, 1. th.
2860 Søborg (kort)
Tlf: 39665566
Email
Nyhedsbrev
Besked om nyt om sitets emner hver anden måned
Tilmeld
Frameld
Læs tidligere nyhedsbreve her
BØRN, DER SOVER I FORÆLDRENES SENGE, BLIVER LIDT KLOGERE

Forældre har med rette kunne klage over, at de ’ekspertråd’, de har fået omkring dette spørgsmål, har gjort dem forvirrede. Eksperterne har, som folk i almindelighed, delt sig mellem fortalere for at lade børnene sove i samme seng som forældrene, og modstandere heraf.

Nu er der imidlertid publiceret en omfattende amerikansk undersøgelse af fænomenet. 205 familiers livsstil er blevet fulgt siden 1975. Et ’indeksbarn’ i hver familie blev fulgt fra tredje trimester i graviditeten til 18 års alderen.

At dele seng med forældrene i den tidlige barndom blev fundet at være signifikant sammenhængende med forøget kognitiv evne i 6 års alderen, om end effekten var lille. Der var absolut ingen negative følger heller ikke med hensyn til søvn eller seksuel patologi. Ved 18 års alderen var det at have delt seng med forældrene i den tidlige barndom uden relation til nogen form for patologi eller problematiske følger i øvrigt, ligesom der heller ikke længere var nogen sikre fordele at spore.

Link
Journal of Developmental & Behavioural Pediatrics ( Abstract: Søg efter: “Bedsharing”)

Artiklen tilsendes i fuld tekst via Internettet ved henvendelse til hovedforfatteren, Paul Okami. E-mail: birdlivs@attbi.com

Sidst opdateret den 04.05.2006
post@sfsmith.dk