Børnepsykologisk Rådgivning
v/ Søren Friis Smith
Autoriseret psykolog med Dansk Psykolog Forenings specialistanerkendelse


Forside Hvem? hvad? hvor? Artikler Interviews Speciale
foredrag Temaer Din vurdering Skoleelever Links


Kildebakkegårds Allé 168, 1. th.
2860 Søborg (kort)
Tlf: 39665566
Email
Nyhedsbrev
Besked om nyt om sitets emner hver anden måned
Tilmeld
Frameld
Læs tidligere nyhedsbreve her
Kritik af kliniske psykologers virksomhed


I 1988 udkom 3-bindsværket "Coping with psychiatric and psychological testimony" af J. Ziskin og D. Faust. I år 2000 er det opdateret med et fjerde supplementsbind. Formålet med dette værk har været at instruere advokater i, hvordan man kritiserer vidneudsagn, der afgives af psykologer, psykiatere med flere. Forfatterne har netop fremholdt dette mål, når de har mødt kritik for at havde været ensidige i valget af undersøgelser vedrørende klinikernes arbejde.
Kliniske psykologers virksomhed er blevet udsat for kraftigt angreb i "House of Cards: Psyhology and Psychoterapy Built on Myth" af R.M. Dawes. Også her blev undersøgelser, hvor klinikere foretog upålidelige og utroværdige vurderinger citeret til støtte for kritikken af klinisk psykologi og psykiatri.

10 år efter udgivelsen af Ziskin og Fausts værk udkom så HV Garbs "Studying the Clinican. Judgement Reasearch and Psychological Assessment". For Garb har udgangspunktet været at skrive en bog, der, i modsætning til de tidligere nævnte, udgår fra en litteratursøgning, der ikke har begrænset sig til undersøgelser, som har sat klinikerne i et tvivlsomt lys. Det er lykkes udmærket. Det overraskende er, at så meget af den tidligere kritik r blevet stående - og endog styrket - på grund af baggrundsmaterialets bredde.

Bøger
Ziskin J., Faust D. Coping with Psychiatric and Psychological Testimony.
Dawes R.M. House of Cards: Psychology and Psychoterapy Built on Myth.
Garbs HV. Studying the Clinician. Judgement Research and Psychological Assessment.

Sidst opdateret den 04.05.2006
post@sfsmith.dk