Børnepsykologisk Rådgivning
v/ Søren Friis Smith
Autoriseret psykolog med Dansk Psykolog Forenings specialistanerkendelse


Forside Hvem? hvad? hvor? Artikler Interviews Speciale
foredrag Temaer Din vurdering Skoleelever Links


Kildebakkegårds Allé 168, 1. th.
2860 Søborg (kort)
Tlf: 39665566
Email
Nyhedsbrev
Besked om nyt om sitets emner hver anden måned
Tilmeld
Frameld
Læs tidligere nyhedsbreve her

STOP FOR ANVENDELSEN AF RE-BIRTHING TERAPI I BEHANDLINGEN AF REAKTIV TILKNYTNINGSFORSTYRRELSE

Re-birthing terapi er en behandlingsform, der indebærer, at klienten bliver pakket stramt ind i et tæppe eller andet materiale i længere tid i forsøget på at simulere Rebirth (genfødsel).

Anvendt overfor et barn, der lider af ’reaktiv tilknytningsforstyrrelse’, er det hensigten at barnet så skal blive i stand til at igangsætte en sikker tilknytning til forældrene (omsorgspersonerne).

Reaktiv tilknytningsforstyrrelse er en tilstand, hvor et barn kan fremstå distanceret, passiv, hæmmet eller utilbøjelig til at engagere sig i alderssvarende sociale samspil.

Den 16.07.2002 udsendte American Psychiatric Association (APA) en advarsel mod anvendelsen af Re-birthing terapi i behandlingen af Reaktiv tilknytningsforstyrrelse. Det skete efter at ét barn med sikkerhed døde som en direkte konsekvens af denne behandling. Det blev fastslået, at der ikke eksisterer noget videnskabeligt bevis for, at Re-birthing terapi er effektiv overfor denne lidelse.

Den 17.09.2002 vedtog et flertal i Repræsentanternes Hus en resolution. Heri omtales Re-birthing terapi som en farlig og skadelig behandlingsform og resolutionen opfordrer alle enkeltstaterne til at vedtage love, som forbyder denne behandlingsform.

Links
American Psychiatric Association Opposes Re-Birthing Treatment

House Condemns Rebirthing Therapy

Sidst opdateret den 04.05.2006
post@sfsmith.dk