Børnepsykologisk Rådgivning
v/ Søren Friis Smith
Autoriseret psykolog med Dansk Psykolog Forenings specialistanerkendelse


Forside Hvem? hvad? hvor? Artikler Interviews Speciale
foredrag Temaer Din vurdering Skoleelever Links


Kildebakkegårds Allé 168, 1. th.
2860 Søborg (kort)
Tlf: 39665566
Email
Nyhedsbrev
Besked om nyt om sitets emner hver anden måned
Tilmeld
Frameld
Læs tidligere nyhedsbreve her
Selvværd – hvor meget er det værd?

En Google-søgning på ordet ”selvværd” giver 12.100 hits. Det siger noget om tidsånden – og om populærpsykologiens aktuelle strømninger. For den der undrer sig, blandt andet over det faktum, at det højt besungne selvværd ikke nødvendigvis har præget denne verdens kulturelle og videnskabelige koryfæer, er der hjælp at hente.
Nicholas Emler, The London School of Economics, udtaler: “Der er absolut ingen dokumentation for, at lavt selvværd er særlig skadeligt.” Og: ”Det er på ingen måde årsag til en dårlig akademisk præstation, mennesker med et lavt selvværd synes at klare sig lige så godt som mennesker med et højt selvværd. I virkeligheden kan de klare sig bedre, idet de gør sig mere umage.”
Roy Baumeister, Case Western Reserve University, går et skridt videre, idet han påstår, at ikke bare er lavt selvværd i de fleste tilfælde en social gunstig eller sågar sund tilstand, men dens modsætning, højt selvværd, kan endog lemlæste og dræbe.
I USA blev der sidste år publiceret 3 undersøgelser, der alle havde det samme centrale budskab: Mennesker med højt selvværd udsætter mennesker omkring sig for en større trussel, end mennesker med lavt selvværd.

Link
The Trouble with Self-Esteem. The New York Times. 03.02.2002

Sidst opdateret den 04.05.2006
post@sfsmith.dk